Camu Camu - Sproszkowane Owoce, Purella, 21 g

Camu Camu - Sproszkowane Owoce, Purella, 21 g
  • Camu Camu - Sproszkowane Owoce, Purella, 21 g
  • Camu Camu - Sproszkowane Owoce, Purella, 21 g

Camu Camu - Sproszkowane Owoce, Purella, 21 g

Sproszkowane Jagody Camu Camu
- wysoka zawartość witaminy C
- wspomagają odporność
- wspomagają prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego
Produkt dla Wegan

FOOD11

6,99 zł

- +

Kupując ten produkt otrzymasz 7 punktów lojalnościowych

Zobacz jakie korzyści daje program lojalnościowy

Nowy produkt

Więcej informacji / Opinie

Jagody camu camu rosną na małym nadrzecznym krzewie (Myrciaria dubia), który jest charakterystyczny dla Brazylii i Peru. Te owoce o lekko cierpkim wiśniowym smaku to prawdziwe naturalne bogactwo witaminy C, która pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania skóry, kości, zębów oraz w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym, a także zwiększa przyswajanie żelaza.

Jagody camu camu cechuje wysoka zawartość witaminy C oraz fakt, że są one źródłem składników mineralnych typu wapń, potas oraz żelazo. 
Witamina C i żelazo pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Natomiast wapń przyczynia się np. do prawidłowego krzepnięcia krwi.
Nie zapominajmy o potasie, który pełni wiele funkcji, a jedną z nich jest pomoc w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego.
Prowadzenie zdrowego trybu życia oraz stosowanie zbilansowanej i zróżnicowanej diety ma kluczowe znaczenie dla zachowania dobrego stanu zdrowia.


Zastosowanie

Idealny dodatek do soków, koktajli, owsianki czy jogurtu. Mogą stanowić dodatek do domowych lodów czy innych deserów.

Zalecane dzienne spożycie to 3 g.

Przykładowy przepis

OWOCOWA QUINOA Z CAMU CAMU

pół szklanki KOMOSY RYŻOWEJ Purella
2/3 szklanki ulubionego mleka
1/3 szklanki wody
1 łyżka miodu
1 łyżeczka CAMU CAMU Purella
1 pomarańcza
2 łyżki malin (mogą być mrożone)
1 łyżka JAGÓD GOJI Purella
2 łyżeczki nasion CHIA Purella

Komosę ryżową przepłucz na sicie, umieść w garnku.
Do garnka z komosą wlej mleczko, wodę, camu camu. Gotuj około 15 minut.
Pomarańcze wyfiletuj (obierz tak aby nie było białych błon).
Ugotowaną komosę przełóż do miseczek, dodaj plastry pomarańczy, maliny, nasiona goji i chia, polej miodem.

Warunki przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed światłem.

Składniki

100% sproszkowane jagody camu camu (Myrciaria dubia)

Kraj pochodzenia

Peru

Pojemność

21 g