Sól Himalajska Mielona Drobna, Purella, 200 g

Sól Himalajska Mielona Drobna, Purella, 200 g
  • Sól Himalajska Mielona Drobna, Purella, 200 g
  • Sól Himalajska Mielona Drobna, Purella, 200 g

Sól Himalajska Mielona Drobna, Purella, 200 g

Sól Himalajska Drobna
- smaczniejszy zamiennik zwykłej soli kuchennej
- wzbogaca smak potraw
- zawiera jod wspomagający pracę tarczycy
Produkt dla Wegan

FOOD18

2,99 zł

- +

Kupując ten produkt otrzymasz 3 punkty lojalnościowe

Zobacz jakie korzyści daje program lojalnościowy

Nowy produkt

Więcej informacji / Opinie

Sól himalajska pochodząca z Pakistanu ma krystaliczną strukturę, różową barwę i słony, lecz subtelny smak. Bywa nazywana „różowym diamentem”. Krystalicznej soli pakistańskiej nie poddaje się przetworzeniu przez chemiczne oczyszczenie. Kiedyś była dostępna wyłącznie dla rodzin królewskich, dziś możesz cieszyć się jej walorami każdego dnia. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do twarogu, mięsa, zupy czy dania głównego.

Sól himalajską można stosować jako alternatywę dla soli kuchennej. Sól himalajska zawiera jod, który pomaga w prawidłowej produkcji hormonów tarczycy i w prawidłowym funkcjonowaniu tarczycy.


Zastosowanie

Soli himalajskiej używa się tak samo jak soli kuchennej – głównie do przyprawiania. Doskonale pasuje do twarogu, mięsa, zupy czy dań głównych.

Światowa Organizacja Zdrowia WHO zaleca, aby dzienna dawka soli dla dorosłego człowieka nie przekraczała 5 g (1 łyżeczka). Zalecenia te dotyczą soli ze wszystkich źródeł - zarówno dodawanej do potraw, jak również  znajdującej się w środkach spożywczych.

Warunki przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed światłem.

Składniki

sól himalajska mielona, substancja wzbogacająca: jodan potasu

Kraj pochodzenia

Pakistan

Pojemność

200 g